miercuri, 22 februarie 2012


           
 În fiecare an, super-mediatizata ceremonie a premiilor Academiei atrage atenţia tuturor, pe plan international. Intreaga lume – dar mai ales femeile! - urmareste spectacolul nu doar pentru a fi solidara cu filmele sale favorite, dar si pentru a admira şi a critica tinutele spectaculoase purtate de celebritati. Imbrăcăminte, cosmetice, hairstyle, şi (desigur) bijuteriile, purtate la evenimente ticsite de staruri, asa cum sunt premiile Oscar, toate pot influenţa tendinţele modei pentru luni sau ani. Nu e de mirare ca marile case de moda sunt dispuse să facă sacrificii importante pentru a imbraca corpul unei celebritati care participa la evenimente de acest gen. În marketingul industriei de moda, este ceea ce ei numesc: "plasare de produse."
         
   De ani de zile, marii designeri au permis celebrităţilor să le împrumute creatiile gratuit, pentru a le purta la evenimente de mare profil. Acest lucru permitea starurilor sa aleaga între diferite modele, bazandu-se pe propriile lor gusturi sau pe recomandările stilistilor. Dar această practică a devenit din ce în ce mai rara, cu concurenţa sporită în rândul designerilor – iar 
daca luam in considerare bugetele imense ale caselor de moda, putem intelege de ce astazi celebritatile primesc sume mari de bani pentru a purta anumite tinute. S-ar putea ca actritei preferate nici sa nu ii placa colierul (nepretuit, pentru marea majoritate) şi setul asortat de bijuterii pe care veţi vedea ca le poartă. Ar putea fi doar o reclama bine platita, chiar dacă ea pare ca le poarta in propriul sau timp liber.


Spre exemplu, micii cercei cu diamante Chopard purtati de marea câştigătoare la Oscar 2005 pentru cea mai buna actrita, Hilary Swank. Potrivit TimesOnline (Londra), Swank a împrumutat iniţial bijuterii Harry Winston – printre marii bijutieri ai evenimentului -, dar le-a returnat după ce a acceptat o ofertă de la casa Chopard, care s-a oferit sa-i plătească suma estimata la 90.000$ pentru a purta designul sau. Michael Katz, Fred Leighton, Cartier, Lorraine Schwartz sunt doar cateva nume dintre cele care le ofera stralucire tinutelor actritelor de pe covorul rosu.
         
   

 Alegerea lor este intodeauna un spectacol in sine de urmarit. Noi sigur vom sta cu ochii lipiti de ecran in noaptea de 26 februarie, pentru a vedea cine sunt marii castigatori... in domeniul colierelor si accesoriilor la fel de fabuloase, bineinteles;) Chiar daca nu va asteptati sa castigati un oscar la sfarsitul saptamanii, sigur veti gasi o ocazie sa straluciti: eu una voi purta un colier bogat astazi, in timp de pregatesc cina. Sau poate perle? Sau cercei candelabru? Sau o diadema in par? Sau?.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu