luni, 12 martie 2012
Nesih-art a primit o invitatie la degustarea de vinuri de la Corelli Wine Bar, cu o seara inainte de 8 martie, pentru a sarbatori femeia cum stim noi mai bine: cu vinuri alese si, desigur, bijuterii, dar mai ales FARA BARBATI. Asa ca m-am accesorizat ca si cum n-ar mai exista ziua de maine si am plecat spre locul cu pricina. Am dat peste cativa baieti rataciti ca lupii printre oi, dar nu au putut decat sa ne faca seara mai frumoasa. 
 


O domnisoara someliera foarte draguta, pe numele ei Denisa, ne-a intampinat cu un zambet mare si emotionat care s-a mai destins in momentul in care a inceput degustarea efectiva, care, spre incantarea mea si, cred eu, si a celorlalti de la masa, nu s-a facut prin plimbarea vinului prin gura si apoi scuiparea lui, ci chiar am avut parte de experienta completa a unui pahar de vin bun (de fapt au fost mai multe). 

Vinurile provenite din nordul Italiei au fost, pe rand, turnate in pahar, privite in lumina, rotite, mirosite, sorbite, plimbate prin gura, gustate, adulmecate, si la final intents apreciate de toti cei de la masa, dar mai ales de o mana imbracata intr-o bratara cu cristale negre, care parea cea mai nerabdatoare sa duca paharul la buze, si care recunosc ca imi apartinea.

  Domnisoara noastra someliera ne-a prezentat trei vinuri, alb - Santa Cristina Lugana D.O.C (2011), originar din regiunea San Benedetto di Lugana,  rose, Bardoliono Chiaretto D.O.C de la producătorul Zenato, tot din 2011 si rosu - Valpolicella Superiore D.O.C, produs în anul 2009, din struguri din zona Sant Ambrogio si ne-a introdus in lumea de arome si mirosuri pe care un nas mai antrenat ar fi trebuit sa le perceapa. Personal, am preferat vinul rose cu toate ca si celelalte doua au fost absolut minunate. 


 Intre timp, ne-am “curatat” gura cu platourile cu branzeturi si fructe de mare, iar pana cand am trecut la vinul rosu senzatia de bine si de cald si de gustos imi luase in stapanire si mintea si limba, incat aproape ca am simtit aroma de ciocolata de care fusesem deja anuntata. 
Am aflat, dupa aceea, ca beneficiile vinului nu se opresc la calitatea sa de afrodisiac, ci ca, daca il consumi inainte de masa, stimuleaza pofta de mancare, sprijina echilibrul nutritional, culmea, previne aparitia cariilor, si lista poate continua.

 
 In sfarsit, seara s-a incheiat asa cum a inceput, adica in dulcele spirit bahic, cel care favorizeaza conversatii si zambete aruncate peste masa necunoscutilor. 

Concluzia serii: vin italian + bijuterii Nesih’Art + companie placuta + Corelli = un 8 martie cum mi-as dori in fiecare an. Sper ca ma mai primeasca, pentru ca eu sigur ma voi duce din nou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu