marți, 26 martie 2013

Despre bratarile Shambala



In traditia budista, Shambala( Shamhala sau Shamballa) era un regat mic, ascuns undeva in interiorul Asiei. Acesta a fost mentionat in textile antice ale culturii Zhang Zhung, care a precedat budismului Tibetan.
In concepția unor autori mistici, ale caror radacini se trag din traditia orientala, Shambala este un centru secret de unde este guvernată planeta noastră. Acest centru mistic ar fi ascuns undeva în interior Asiei sau nu s-ar afla pe pământ, ci într-o lume paralelă invizibilă. Din acea dimensiune tainică, ființele din Shambala pot vedea ce se petrece pe planeta noastră, putând interveni în anumite situații critice, pentru a ajuta orice ființă umană sau spre a corecta în bine destinul planetei.
.Acesta a fost forma sub care mitul Shambalei a ajuns în Occident, unde a influențat căutătorii spiritualii budiști dar și pe cei care nu erau budiști; și, într-o anumită măsură, a influențat cultura populară în general
Shambala a ajuns să fie văzută ca un ținut pur budist, un regat fabulos a cărui realitate este mai mult spirituală decat geografică.
Calugarii tiberani  foloseau bratarile, care initial erau facute din bile de lemn, pentru meditatie si rugaciune.
Pentru cel care o poarta, bratara este un scut impotriva  relelor, va atrage numai energii pozitive  si va aduce echilibru si ganduri frumoase.
Se spune ca exista 7 culori, associate fiecare uneia din cele 7 Chakre.
In functie de culoare, fiecare bratara simbolizeaza ceva anume. Fiecare culoare are un fascinant si unic inteles. Cei care vor purta bratara Shambala vor alege culorile in functie de felul lor de a fi, sau de ce anume doresc sa exprime, sa simta.


Negrul este asociat cu putere, autoritate, eleganta, mister, dar si cu partea intunecata a lumii. Cei ce doresc putere vor purta cu siguranta aceasta culoare.
Pietrele reprezentative sunt diamantele negre, onixul.


Albul este asociat cu perfectiunea, puritatea, integritatea, deschiderea si bunatatea.

Pietre asociate sunt  diamantele, safirul alb, perlele, opalul si cuartul de stanca.

O brățară roșie este legata de emoții, de pasiune si de sexualitate. Sentiment de securitate, stabilitate și sprijin. Pietre asociate: rubin, granata, spinel sau rodolit.









Ca varianta a lui Rosu, Orange este foarte apropiat de sentimente, intimidate, senzualitate. Echilibreaza creativitatea, eliberand stresul si blocand orice element ce ar impiedica buna dispozitie.
Piatra cea mai reprezentativa este carneolul.


Galben si auriu sunt asociate cu puterea voinței personale, optimismul și încrederea în sine, care sunt strans legate de creșterea de inteligență, gândire, claritate și logică. Pentru exprimarea acestor sentimente, cea mai folosita piatra este citrinul.









Verdele este aducătorul de armonie si echilibru . Asocierea lui cu natura inseamna reînnoire, creștere, iertare și acceptare. 

Pietrele semipretioase associate sunt granatul verde, agatele, malachitul, smaraldul.









Albastrul este aducator de vindecare si extindere. De expansiune prin comunicare, intelepciune si vindecare. Este asociat cu increderea, planificarea si organizarea.
Pietrele semipretioase asociate sunt agatele, acvamarinul, safirul, lapis-lazuli.

 






Culoarea violet este asociata cu fericirea și spiritualitatea, echilibreaz toate aspectele legate de fizic, mental, emotional si spiritual. Razele ultraviolete coordoneaza cunoasterea, inspirația, înțelepciunea și gradul de conștientizare a sinelui.
Pietre asociate: ametistul, ametrinul.




 







Astazi, in locul pietrelor naturale, la realizarea bratarilor Shambala se folosesc  margele din crstale Swarovski, margele de Bohemia sau sfere incrustate cu cristale., pe care le puteti gasi in magazinul nostrum on-line www.nesih-art.ro. Va invitam sa il vizitati!

Alegeti-va culoarea bratarii Shambala dupa cum sunteti si vreti sa aratati!























 Sursa
 http://ro.wikipedia.org


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu