sâmbătă, 28 septembrie 2013

DESPRE SEED BEADS( margele de nisip)


Margelele de nisip sunt margele din sticla,  uniform realizate, variind în mărime de la sub un milimetru la câțiva milimetri . De obicei de forma rotunjita, margele de nisip sunt cele mai frecvent utilizate pentru războiul de țesut.Ele pot fi folosite in variate modalitati. Margele mari sunt utilizate în diferite impletituri sau croseturi, pentru a aduce o nota de frumusete si gingasie. Cu margelele de dimensiuni mici, se pot realiza adevarate opere de arta, asa cum realizeaza toti prietenii nostri.
Cea mai mare dimensiune a unei margele de nisip este de 6.5mm diametru exterior.
 și cea mai mică este de 0,091mm, cam de marimea unui bob de nisip .
Cele mai uzuale margele de nisip sunt cele de marime 6/0 , 8/0 , 11/0 și 15/0.

Putina istorie Înainte de al doilea război mondial, a existat o industrie înfloritoare de bijuterii – coliere realizate din margele de sticla - in special în Boemia -  deși si in Germania, Italia și Franța s-au remarcat, de asemenea, producători de mărgele de sticlă. Cele mai multe dintre aceste margele au fost făcute din sticlă, dar unele au fost făcute din metal, de obicei, aluminiu sau oțel. De la aceste 2 materii prime vine si varianta de margele cu fatete “three cuts”, deoarece erau facute din și de multe ori din spanurile de metal.
După căderea Cortinei de Fier, “comoara” de margele vechi si-a croit drum spre pietele occidentale. Aceste margele "vintage" sunt foarte apreciate, și sunt acum mai greu de găsit.
In zilele noastre, margelenisip de înaltă calitate sunt făcute în Japonia sau Republica Cehă. Margele japoneze sunt în general mai uniforme în dimensiune, formă, și nu in ultimul rand, având găuri mai mari decât mărgelele de nisip cehesti de aceeași mărime. In schimb, varietatea de modele este mai redusa.
Margele de nisip sunt produse si în India, în China sauTaiwan. Calitatea nu este la fel de ridicata ca a celor fabricate in Cehia si Japonia.Pe parcursul ultimului deceniu, o nouă formă de margele de nisip a fost dezvoltatandencatre compania Miyuki,  devenind din ce în ce mai populare.

Au o foarma cilindrica si au orificiul mai mare in raport cu dimensiunea lor. Avand capetele plane, modelul lucrat iese mai uniform si mai exact.
Aceste mărgele sunt de multe ori mai scumpe decât mărgele rotunde.
În prezent, există trei versiuni de margele cilindrice:

- Delica, produse de Miyuki. Delicas sunt în prezent realizate în patru dimensiuni: 15/0 (cel mai mic), 11/0, 10/0, și 8/0. Soiuri delica includ o "reducere" Delica, care reflectă lumina de la fațete plane.
- Treasures (fosta Antichitati) este numele de marca de margele cilindrice realizate de Toho.
- Aiko - o noua varietate realizata de Toho, de o precizie mai mare.


Dar indiferent de forma, originea, culoarea margelelor de nisip, lucrarile realizate raman de o valoare si o frumusete inegalabila.

  Sursa
http://ro.wikipedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu