sâmbătă, 3 decembrie 2011

CATE CEVA DESPRE PIETRELE PRETIOASE SI SEMIPRETIOASE


Datorita aspectului, stralucirii, culorii, transparentei sau a duritatii, pietrele pretioase sau semipretioase au fascinat oamenii de-a lungul timpului. Prin importanta lor deosebita, pietrele au fost utilizate ca obiecte de cult din timpuri stravechi. Li s-au atribuit puteri magice, calităţi metafizice, influenţe astrale, dar, în fond, ascund în ele energii telurice şi cosmice acumulate de milioane de ani în structura lor cristalină, care, odată ieşite la lumină, radiază în jur o fărîmă din comoară lor ascunsă.
S-au creat legende ce aveau ca obiect pietrele pretioase, fiindu-le recunoscute frumusetea, duritatea, valoarea si alte virtuti mai putin vehiculate. Valoarea lor este apreciata prin prisma raritatii, frumusetii, greutatii, rezistentei si maiestriei cu care s-au taiat si slefuit.



Din antichitate, pietrele pretioase si semipretioase au fost purtate pe rand ca amulete, podoabe ale claselor privilegiate obiecte investite cu puteri magice. Stralucirea lor a devenit un simbol al bogatiei, iar culorilor li s-au atribuit diverse simboluri.


Pietrele pretioase au un rol deloc de neglijat in transformarea personala a individului, ele reprezentand stadii catre evolutia spirituala a omului, schimbarea acestuia fiind determinata de actiunea miraculoaselor pietre. Pietrele pretioase si semipretioase transmit o vibratie specifica care intra sau nu in rezonanta cu persoana care le poarta, de aceea trebuie sa ne alegem cu grija bijuteriile




In timp a evoluat o noua ramura, astrologia. Asfel pietrele au fost asociate cu semnele zodiacale, stelele sau planetele. Datorita proprietatilor sale remarcabile gemele au inceput sa fie folosite in tratarea diferitelor boli.

CALCEDONIA

JASP
Pietrele au rol protector, energizant, curativ, altele au rolul de a va ajuta in atingerea unor scopuri personale: bani, dragoste, relatii, cariera, afaceri, succes:
Pietrele induc sau amplifica aspecte pozitive: curaj, încredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm
Ele diminueaza sau elimina aspecte sau trăsături negative: teama, stress, negativism, depresie, tensiune, furie, pericol, boală, pesimism, violenţă, agresivitate, egoism.
Purtate permanent, pretuite si iubite, ele se vor incarca de energie pozitiva si vor echilibra nivelul energiilor din jurul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu